tag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post2838948777546925048..comments2024-03-19T17:38:19.690+01:00Comments on Smakowity Blog Kulinarny: Bułki pszenne na podmłodzieIwonahttp://www.blogger.com/profile/02452792510466186277noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-15125136083874177822024-02-22T14:32:44.101+01:002024-02-22T14:32:44.101+01:00Ciekawa historia! Mam nadzieję, że były pyszne. Po...Ciekawa historia! Mam nadzieję, że były pyszne. Pozdrawiam:)Iwonahttps://www.blogger.com/profile/02452792510466186277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-76908015155450469852024-02-22T14:31:31.400+01:002024-02-22T14:31:31.400+01:00tak, 10 nie 100 g! Odrobinka.tak, 10 nie 100 g! Odrobinka.Iwonahttps://www.blogger.com/profile/02452792510466186277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-21129869130852641722024-02-16T12:26:24.506+01:002024-02-16T12:26:24.506+01:0010 gram, nie dkg😱10 gram, nie dkg😱Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-73874547304278700682024-02-16T12:24:05.733+01:002024-02-16T12:24:05.733+01:00Niestety, całą chlebową u mnie wykupili, więc zrob...Niestety, całą chlebową u mnie wykupili, więc zrobiłam z 650, w dodatku na drożdżach instant. Zaczyn nastawiłam wieczorem i szybko zaczął buzować, co spowodowało, że całą noc śniło mi się, że wychodzi z miski i podąża w dowolnym kierunku 😆. Jednak rano, wszystko było ok i zagniotłam szybkie ciasto. Już po godzinie, miska była pełna, więc szybko trzeba było działać. Wyszło 8 sporych bułek (ok 123 g każda), ale chyba nie umiem w skórkę 😁. Zrumieniły się ładnie, ale nie są błyszczące 🤷🏼♀️Renatanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-65252411401427193212024-01-08T09:02:19.091+01:002024-01-08T09:02:19.091+01:00Drożdże dodajemy bezpośrednio do ciasta.Drożdże dodajemy bezpośrednio do ciasta.Iwonahttps://www.blogger.com/profile/02452792510466186277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-50279126368609436172024-01-07T21:18:42.733+01:002024-01-07T21:18:42.733+01:00Chciałbym zapytać, czy te dodatkowe 10dk drożdży d...Chciałbym zapytać, czy te dodatkowe 10dk drożdży dodaje się bezpośrednio do ciasta, czy robi się jeszcze zaczyn i dopiero dodaje do ciasta. <br />MartaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-82581361614032739352023-11-04T09:16:50.051+01:002023-11-04T09:16:50.051+01:00A jednak są :)A jednak są :)Iwonahttps://www.blogger.com/profile/02452792510466186277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-52614493506136250312023-10-09T05:06:22.808+02:002023-10-09T05:06:22.808+02:00Te bułki na zdjęciu na sto procent nie są z mąki t...Te bułki na zdjęciu na sto procent nie są z mąki typ 750. Są za jasne.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-7089057107202005792023-09-23T20:47:41.671+02:002023-09-23T20:47:41.671+02:00Ja robię z 650 przennej są lżejsze nie są takie ch...Ja robię z 650 przennej są lżejsze nie są takie chlebowe.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-63218251333928708172022-12-10T12:04:50.076+01:002022-12-10T12:04:50.076+01:00U nas nazywają to podmodą (bez ł)U nas nazywają to podmodą (bez ł)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-62674036530767046092022-08-05T22:49:03.489+02:002022-08-05T22:49:03.489+02:00Fajne :)Fajne :)Dorotahttps://seksuologradzi.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-9297027508315199552021-11-09T14:58:04.857+01:002021-11-09T14:58:04.857+01:00Te bułki są świetne w smaku. Naprawdę warto było s...Te bułki są świetne w smaku. Naprawdę warto było spróbować :)Stroneriahttps://stroneria.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-885070182239804032021-06-04T22:31:35.615+02:002021-06-04T22:31:35.615+02:00Powodzenia! Mam nadzieję że będą pyszne! Powodzenia! Mam nadzieję że będą pyszne! Iwonahttps://www.blogger.com/profile/02452792510466186277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-65189145250327507392021-06-04T06:18:27.381+02:002021-06-04T06:18:27.381+02:00Przeczytałem, smak mi po brodzie poleciał strużką....Przeczytałem, smak mi po brodzie poleciał strużką.<br />Nie raz już piekłem chleby i trochę bułek w domu.<br />Tu jednak za sprawą "podmłody" mam nadzieję odnaleźć smak z dzieciństwa ...<br /> :-) Pozdrawiam, i idę dozować, wyrabiać i piec ... Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-14390118434975269552020-12-28T21:17:55.966+01:002020-12-28T21:17:55.966+01:00Do podmlody 0,5g a do ciasta 2,8 g. Przy tak małyc...Do podmlody 0,5g a do ciasta 2,8 g. Przy tak małych ilościach drożdży polecam użyć świeżych. Iwonahttps://www.blogger.com/profile/02452792510466186277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-51254375592981289952020-12-28T15:58:38.041+01:002020-12-28T15:58:38.041+01:00Ile drozdzy jesli uzywamy suchych drozdzy?Ile drozdzy jesli uzywamy suchych drozdzy?Aniahttps://www.blogger.com/profile/12374478678791937203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-21645233396798930942020-10-03T22:06:23.206+02:002020-10-03T22:06:23.206+02:00Bardzo się cieszę i miło mi cię gościć w moich sma...Bardzo się cieszę i miło mi cię gościć w moich smakowitych progach😉Iwonahttps://www.blogger.com/profile/02452792510466186277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-85286994902716202182020-10-03T06:24:34.814+02:002020-10-03T06:24:34.814+02:00Bardzo interesujący to jest artykuł. Na pewno bard...Bardzo interesujący to jest artykuł. Na pewno bardzo dobrze zrobiłem że na ten blog wszedłem.odlotyhttps://www.odloty.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-35032199837391018512020-07-22T16:00:59.258+02:002020-07-22T16:00:59.258+02:00moja mama kiedyś jak była w pełni sił piekła takie...moja mama kiedyś jak była w pełni sił piekła takie bułki, od samego patrzenia chce się jeść, niezależnie czy jest się sytym czy nie :)firma remontowahttp://budowa-remonty.xlx.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-19563476142295845542020-07-05T07:45:27.806+02:002020-07-05T07:45:27.806+02:00Kolejny raz robię te bułeczki są pyszne Kolejny raz robię te bułeczki są pyszne Wiolahttps://www.blogger.com/profile/00606291830582493125noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-43528373540285977582020-07-01T19:36:12.000+02:002020-07-01T19:36:12.000+02:00Wiele dobrego się dowiedziałem tutaj :)Wiele dobrego się dowiedziałem tutaj :)victorialublin.pl/konferencjehttps://victorialublin.pl/konferencje/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-12401562107942701282020-05-03T20:15:08.798+02:002020-05-03T20:15:08.798+02:00Moje bułki przygotowałam z mąki 750, jest to mąka ...Moje bułki przygotowałam z mąki 750, jest to mąka chlebową ale idealna też do bułek. Z 650 też wyjdą, ale będą jaśniejsze i pewnie bardziej puszyste. Iwonahttps://www.blogger.com/profile/02452792510466186277noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4455290989320501881.post-24876983243626781302020-05-01T18:02:13.408+02:002020-05-01T18:02:13.408+02:00Na pewno mąka typ 750? Czy chodziło może o typ 650...Na pewno mąka typ 750? Czy chodziło może o typ 650? Z 750tki bułki wyszły mi smaczne, ale ciemnawe bo to mąka chlebowa jest. I miałam problem ze ze skórką, wyszła bardzo "skórzana", niechrupka, ale może za mało zaparowałam piekarnik. Podmłodę natomiast polecam potrzymać jakieś 3h w cieple, ale potem owinąć naczynie folią i wstawić do lodówki na 12h. Wyjąć min. godzinę przed pieczeniem, do ocieplenia. Po 16h pod ścierka w temp pokojowej zeschła się strasznie na bokach. W zasadzie to tyle uwag. A.. i nacięcia polecam robić przed samym pieczeniem, wychodzi wtedy ładny przedziałek. Dziękuję za przepis, na pewno go powtórzę :)Anonymousnoreply@blogger.com