Zupa pomidorowo-paprykowa z dzikim ryżem
Komponując nasze dietetyczne menu nie zapominajmy o zupach. Są zdrowe, sycące i pyszne, a nie muszą być kaloryczne. Mogą mieć postać gęstego kremu (za sprawą zmiksowanych warzyw, a nie gęstej śmietany czy mąki) lub zawierać nasze ulubione warzywa pokrojone lub w całości albo inne dodatki takie jak kasze, makarony, ryż. Moją ulubioną zupą jest właśnie kremowa zupa pomidorowo-paprykowa. Smakuje doskonale z ryżem, makaronem ale też bez dodatków.
Do przygotowania tej zupy potrzebujemy:
- bulion warzywny (około 2 litry)
- 2 puszki pomidorów
- 1 czerwona papryka
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- ugotowana marchewka (może być z bulionu)
- oliwa z oliwek
Komentarze
Prześlij komentarz