środa, 26 sierpnia 2015

Leczo wegetariańskie

Lekkostrawny obiad, szybki w przygotowaniu, zmieści się nawet w najbardziej zapchanym grafiku. Leczo wegetariańskie to moja propozycja na letni, zdrowy i niskokaloryczny obiad. Bardzo łatwe w przygotowaniu, a sezon na warzywa w pełni, więc koniecznie wypróbujcie ten przepis!



 Składniki:
6 papryk w różnych kolorach
1 cukinia
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 papryczki chili
200 g pieczarek
500 ml passaty pomidorowej
2 łyżki oleju
słodka i ostra papryka w proszku
sól
świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Obieramy czosnek i drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę. Na dnie dużej patelni lub garnka rozgrzewamy olej i szklimy cebulę. Następnie dodajemy czosnek i pokrojoną w plasterki paprykę chili. Smażymy, mieszając co jakiś czas.

Po około 5 minutach dodajemy resztę pokrojonych warzyw (paprykę, cukinię i pieczarki). Gotujemy około 15 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką w proszku. Dodajemy passatę pomidorową i gotujemy jeszcze przez około 15 minut.

Smacznego!




1 komentarz:

  1. uwielbiam takie wegetariańskie dania, pełne smaku i warzyw :)

    OdpowiedzUsuń