wtorek, 28 maja 2013

Makaron z sosem pomidorowo-tuńczykowym

Składniki na 4 porcje:
Tuńczyk z puszki 140g (musi być w kawałkach,  nigdy nie używaj rozdrobnionego)
1 cebula
2 ząbki czosnku
Oliwa
Pomidory z puszki 400g
2 łyżki koncentratu pomidorowego
Sól, pieprz
Szczypiorek
Bazylia
Makaron około 400g

Przygotowanie:
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a następnie zeszklij na oliwie. Dodaj tuńczyka, pomidory z puszki, koncentrat i gotuj około 15 minut, aby sos  stał się gęsty. Przypraw solą i pieprzem.
Makaron (mogą być świderki) gotujemy al dente zgodnie z instrukcją zamieszczona na opakowaniu.
Makaron polany sosem posypujemy posiekanym szczypiorkiem i bazylią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz