wtorek, 15 lipca 2014

Sałatka z arbuzem i rzodkiewką


Składniki:
arbuz (około 1 kg)
1 słoik suszonych pomidorów
1 pęczek rzodkiewek
pęczek natki pietruszki
1 cebula czerwona
Sos:
6 łyżek octu balsamicznego
2 łyżeczki cukru brązowego
sól, pieprz




Przygotowanie:
Miąższ arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki. Rzodkiewki kroimy w plasterki, cebulę, suszone pomidory i natkę pietruszki drobno siekamy. Mieszamy wszystkie składniki. Ocet mieszamy z solą, cukrem i pieprzem. Mieszamy. Sos dodajemy do sałatki. Sałatkę podajemy ze świeżym, ciepłym pieczywem.





1 komentarz:

  1. Prosty pomysł aczkolwiek godny uwagi. Nie robiłam jeszcze takiej sałatki i ciekawa jestem tego połączenia smaków. Pozdrawiam i zapraszam do Nas na rozdawajkę z nagrodami!

    OdpowiedzUsuń