wtorek, 9 grudnia 2014

Babeczki brownie

Intensywnie czekoladowe, chrupiące z wierzchu, ciągnące i bardzo wilgotne w środku. Babeczki grzechu warte! Polecam gorąco na poprawę humoru, na pogodę i niepogodę. Czekolada dobra na wszystko!

Składniki:
(12 muffinek)
160 g masła
200 g cukru
200 g gorzkiej czekolady
200 g mlecznej czekolady
200 g mąki
2 łyżki kakao
4 jajka
100 g orzeszków ziemnych

Przygotowanie:
Do garnuszka wkładamy masło i podgrzewamy na małym ogniu. Gdy masło zacznie się roztapiać dodajemy cukier, podgrzewamy mieszając. Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia i dodajemy pokruszoną czekoladę. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Studzimy. Następnie dodajemy jajka i mieszamy. W misce mieszamy mąkę i kakao. Dodajemy czekoladową masę, wszystko razem mieszamy i przelewamy do foremek na muffiny. Na wierzchu posypujemy orzeszkami ziemnymi. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez 20 minut.





5 komentarzy:

  1. Pysznie wyglądają, z całą pewnością są warte grzechu ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. prześliczne i zapewne przepyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O mniam, wyglądają po prostu znakomicie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Cieszę się, że podobają się Wam moje babeczki:)

    OdpowiedzUsuń
  5. jestem w trakcie robienia tych cudownych babeczek, mam nadzieję, że moje też tak wyrosną

    OdpowiedzUsuń