Babeczki brownie
Intensywnie czekoladowe, chrupiące z wierzchu, ciągnące i bardzo wilgotne w środku. Babeczki grzechu warte! Polecam gorąco na poprawę humoru, na pogodę i niepogodę. Czekolada dobra na wszystko!
Składniki:
(12 muffinek)
160 g masła
200 g cukru
200 g gorzkiej czekolady
200 g mlecznej czekolady
200 g mąki
2 łyżki kakao
4 jajka
100 g orzeszków ziemnych
Do garnuszka wkładamy masło i podgrzewamy na małym ogniu. Gdy masło zacznie się roztapiać dodajemy cukier, podgrzewamy mieszając. Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia i dodajemy pokruszoną czekoladę. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Studzimy. Następnie dodajemy jajka i mieszamy. W misce mieszamy mąkę i kakao. Dodajemy czekoladową masę, wszystko razem mieszamy i przelewamy do foremek na muffiny. Na wierzchu posypujemy orzeszkami ziemnymi. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez 20 minut.
Pysznie wyglądają, z całą pewnością są warte grzechu ;)
OdpowiedzUsuńprześliczne i zapewne przepyszne! :)
OdpowiedzUsuńO mniam, wyglądają po prostu znakomicie! :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że podobają się Wam moje babeczki:)
OdpowiedzUsuńjestem w trakcie robienia tych cudownych babeczek, mam nadzieję, że moje też tak wyrosną
OdpowiedzUsuńTakże ja również bywam wielką zwolenniczką wszystkiego co ma w sobie słodycz. Przede wszystkim bardzo lubię różnego rodzaju wypieki oraz desery. Moim ostatnim sukcesem było przygotowanie ciasta brownie https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-idealne-brownie/ które bardzo smakowało moim znajomym. Jestem pewna, iż podstawowy składnik czyli czekolada stoi za tym sukcesem.
OdpowiedzUsuń