sobota, 26 października 2013

Wytrawne babeczki z serem feta, oliwkami i pomidorami

 
Składniki:
125g roztopionego masła
300ml kefiru
2 jajka
400g mąki pszennej pełnoziarnistej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
pieprz
2 łyżeczki ziół prowansalskich
100g suszonych pomidorów w oliwie
100g czarnych oliwek bez pestek
250g sera feta
 
Przygotowanie:
W jednym naczyniu mieszamy składniki suche, czyli mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz, zioła. W drugim naczyniu mieszamy składniki mokre, czyli kefir, masło, jajka. Płynną masę dodajemy do składników suchych i niedbale mieszamy łyżką.
Suszone pomidory, oliwki i ser feta drobno kroimy, a następnie dodajemy do ciasta i mieszamy.
Masą wypełniamy papilotki do 3/4 wysokości i pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
 
 
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz