wtorek, 10 czerwca 2014

Pomidorowe roladki z wędzonym łososiem/ryba

Składniki:
150 g wędzonego łososia
4 jajka
4 łyżki koperku
200 g twarogu
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
3 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Z białek ubijamy pianę i dodajemy do niej żółtka oraz trzy łyżki koncentratu pomidorowego. Mieszamy. Rozsmarowujemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni C.
Twaróg mieszamy z jogurtem, koperkiem, rozdrobnionym czosnkiem, solą i pieprzem. Rozsmarowujemy na pomidorowym cieście, na wierzchu układamy plastry łososia. Zwijamy roladę, zawijamy ją w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem kroimy w plastry.







Pudliszki - Pomidorowe inspiracje

2 komentarze:

  1. Wyglądają super apetycznie :) Ciekawe jak udałyby się w wersji bez jajek, muszę wykombinować pomidorowe naleśniki ;)

    OdpowiedzUsuń