środa, 13 kwietnia 2016

Zielone smoothie z jarmużem, bananem, siemieniem lnianym i imbirem

Zielone koktajle na bazie jarmużu, szpinaku, pietruszki czy z dodatkiem spiruliny to naturalny sposób na oczyszczenie organizmu z zalegających toksyn. Regularne picie zielonych koktajli pomaga w odchudzaniu, uzupełnia niedobory witamin i minerałów oraz dodaje energii. Swoje oczyszczające właściwości zawdzięczają chlorofilowi czyli zielonemu barwnikowi, który działa też przeciwzapalnie i regeneruje organizm. Porcja zdrowia w szklance. Do moich zielonych koktajli dodaję Zielony Mix Purasana, jest to połączenie chlorelli, spiruliny, młodej pszenicy i młodego jęczmienia. Ten zielony proszek jest naturalnie bogaty w kwas foliowy, selen, żelazo, jest też źródłem wielu witamin, minerałów i składników odżywczych, które są łatwo przyswajalne przez organizm. Nie będę Wam ściemniać że jest to najpyszniejszy koktajl jaki w życiu piłam. Bo nie jest, ale nie o walory smakowe, a zdrowotne tu chodzi. Ale nie ma też tragedii, da się go wypić bez wykrzywiania twarzy. Kto z Was podejmie wyzwanie i razem ze mną zacznie dzień od wypicia zielonego koktajlu?



Składniki:
sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
1/2 szklanki wody mineralnej
1 banan, obrany i pokrojony w kawałki
1 garść jarmużu
1 łyżeczka świeżo tartego imbiru
1 łyżka ziaren siemienia lnianego
3 łyżeczki Zielonego Mixu Pursana (spirulina, chlorofol, młoda pszenica, młody jęczmień)

Przygotowanie:
Wszystkie składniki miksujemy blenderem. Można dodać kostki lodu. Koktajl pijemy zaraz po przygotowaniu. Na zdrowie!








1 komentarz: