czwartek, 6 czerwca 2013

Pasta kanapkowa z surimi

Kanapki na śniadanie? Czemu nie? To najpopularniejsza propozycja na śniadanie, kolację, lunch. Zwykle ich nie doceniamy, robimy szybko i zjadamy w biegu. Ale kanapka nie musi być nudnym  posiłkiem. Mamy do wyboru przeróżne rodzaje pieczywa, dodatki. Ja proponuję dzisiaj kanapki z pastą z surimi,  rukolą i pomidorem.

Składniki:
150g surimi
2 jajka ugotowane na twardo
łyżka majonezu (w wersji dietetycznej można zastąpić jogurtem naturalnym)
sól, pieprz

Przygotowanie:
Paluszki surimi i jajka kroimy w drobną kostkę, dodajemy majonez (jogurt) i mieszamy wszystkie składniki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na tostach lub bagietce z pomidorem i sałatą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz