piątek, 19 lipca 2013

Muffinki kokosowe

Składniki:
280g mąki pszennej
30g wiórków kokosowych
150g cukru
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
200ml mleka kokosowego
90g jogurtu naturalnego
85g masła, stopionego

Przygotowanie:
Formę do muffinek wypełniamy papierowymi papilotkami.

Mąkę, wiórki, cukier, proszek do pieczenia mieszamy w misce.
W drugim naczyniu łączymy jajka, mleko kokosowe, jogurt i stopione masło.
Łączymy zawartość obu misek, mieszając łyżką. Kiedy w masie nie będzie widać grudek mąki, napełniamy nią papilotki do połowy wysokości.
Pieczemy około 30 minut w temperaturze 190 stopni C.



5 komentarzy:

  1. szybkie, smaczne no i najważniejsze - mocno kokosowe, dodaję podwójną porcję wiórków kokosowych...piekę je już 4 raz i za każdym razem znikają, zanim ostygną, dziękuję :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę! Dziękuję za pozostawienie komentarza. Pozdrawiam gorąco:)

      Usuń
  2. Ile porcji babeczek wychodzi z takiej ilości składników? :)

    OdpowiedzUsuń